Sunday, February 27, 2011

Galaxy Tab vs Toshiba Folio 100 vs Apple Ipad vs Viewsonic Viewpad7 vs Blackberry playbook

Saturday, February 26, 2011

Viewsonic Tablet PC

Introduction / Preview : ViewSonic ViewPad 7

The ViewSonic ViewPad 7 with Android 2.2 OS, 802.11 b/g, Bluetooth, 3G ready, front and rear cameras, brings the world to your fingertips. Ultra lightweight design, smooth edges, thin profile and intuitive controls fit right in your hand. 7" multi-touch screen instantly connects to more than 100,000 apps with Google Mobile Services. So you can access Gmail, Google Maps, while watching YouTube or reading digital book from Aldiko. For constantly on-the-go professionals, Document-To-Go makes it easy to view and edit Word, Excel, PowerPoint and see PDF files. The ViewPad 7 lets you get instantly updated on world events, chat with friends, and connect with the digital world, anywhere, anytime.

Features

Connectivity for the Masses

With built in Wi-Fi, Bluetooth and 3G ready, the ViewPad 7 is ready to keep you connected.

Work on the Road

The speech-to-text feature captures information audibly so you can get more done. For constantly on-the-go professionals, the Document-To-Go feature lets you upload and edit Word, Excel or PowerPoint, with viewing support for PDF files.

Android 2.2 OS with Google Mobile Services (GMS)

Access Android Google Mobile Services and Google Marketplace for YouTube, Gmail, Voice search and more. Then click on Google Marketplace for thousands of apps/games to experience the full excitement of Android. Fast access and an intuitive interface will have you multitasking with ease.

Expandable storage

The integrated 512MB hosts the impressive Android experience, with a micro SD slot supporting up to 32GB additional storage. So you can enjoy and share your media content collections without limits.

Lightweight, but Packed with Features

The slim design is a perfect fit with your lifestyle and on the go. While the 7" LCD screen gives you plenty of viewing room and has front and rear cameras built in.
So go ahead: work on a spreadsheet, view a video or surf the Web. With the integrated GPS/A-GPS functionality with Google Maps, ViewPad 7 makes it easy to identify points of interest and create personal maps from anywhere.

Tablets

Tablets

Tuesday, February 22, 2011

Daripada sahabat yang perihatin( renung-renugkan)

Benar - Dari mata kepala saya sendiri.Tepung roti canai diuli dengan
kaki..

Assalamualaikum,
Tiada niat mengganggu anda semua sedang bekerja sempena musim gaji awal &
minggu bonus pasti ceria semua..
cuma saya ingin berkongsi apa yg saya lihat dengan mata kepala sendiri.
Kejadian Pertama: (Ia berlaku jumaat lepas)
Kebiasaannya wife akan sediakan sarapan & bekalan untuk anak2 ke sekolah
seawal 4.30pagi. Oleh kerana di suatu pagi
Jumaat hujan renyai2 pula, sy bangun 5.15am dan bercadang nak beli roti
telor & roti boom untuk sarapan & bekalan anak sekolah
saya ke kedai mamak 24jam "restoran _______ korner"
disebabkan cuaca sejuk, saya guna la toilet restoran tu..bila keluar toilet
yg bersebelahan stor bawang tepung gandum susu
terdengar orang gelak2...saya pun menolak lah pintu papan plywood stor
tu...alangkah terkejut saya 2 lelaki mamak ni sedang
memijak-mijak tepung bercampur telur dgn susu dalam sebuah besen aluminium
berkaki ayam berkain sarong putih
(anda mungkin pernah tengok ASTRO macam mana anggur dipijak ramai di Francis
untuk jadikan arak)
saya tegur " apa u bikin"
sorang tu boleh cakap melayu pelat 'esok pagi punya'
saya tanya lagi " itu untuk apa'
dia jawab 'roti canai'
saya pun blaa coz awal pagi tokeh dia xder...bila saya cerita pada kawan yg
juga tuan punya kedai tomyam pandan indah..
kawan saya jawab 'yg pijak dengan kaki tu lah bangsa kita suka makan
pagi-pagi siap minta banjir/tampal'
Aduan telah dibuat tetapi restoran tu masih beroperasi lagi maklum lah MPAJ
milik siapa...sedangkan berpuluh-puluh rumah urut
disko pub tumbuh macam cendawan di Pandan Indah inikan kes tepung di uli dgn
kaki...
Kejadian Kedua
Ini pengalaman dgn mata kepala adik lelaki saya di sebuah restoran mamak
_________ gelas besar di Cheng, Melaka.
lepas dia tengok bola Chelsea lewat 5pagi, dia pun pergi belakang restoran
untuk ambil kereta coz masa game tu
parking penuh...kata adik saya, dia ternampak 3 lelaki mamak ni memijak2
tepung roti canai juga dalam besen
Kejadian Ketiga
Ini cerita dr sahabat saya ahad lepas dia terserempak di restoran ________
bandar tasik selatan
Juga mamak memijak pijak tepung roti canai di bahagian dapur belakang yg
berkepungkan kerusi2 plastik yg bersusun..
kata kawan sy...mereka siap gesel-geselkan tepung tu dengan tumit dan betis.
Saya berharap anda teliti dulu ...jika boleh...
Saya suka bersantai di Mamak coz skrin besar, luas, pekerja dia xmasuk
campur apa sahaja urusan kita xmacam restoran
tomyam yg xboleh santai lama-lama.

Thursday, February 10, 2011

MALAYSIA VS HONG KONG


                             2                     VS           0                                           
video
video
                                                                                                                                                                                                                                                          

Saturday, February 5, 2011

Srikandi 7: TUN M: KETUK KEPALA NIK AJIS DAN ANWAR, BARU MELA...

Srikandi 7: TUN M: KETUK KEPALA NIK AJIS DAN ANWAR, BARU MELA...: "Apakah benar ni gambar tok guru ketika berkahwin mengikut lapuran satu blog, kalau benar hebat n dahsyat budaya Islam tah kemana bud..."

Friday, February 4, 2011

Reds confirm Euro squad


United's Champions League squad for the knockout stages of the competition has been confirmed today.

The Reds were required to submit a senior list of up to 25 players to UEFA on Tuesday. Clubs can also name an unlimited number of qualifying players on a 'B' list, which includes players born on or after 1 January 1989 who have given at least two years' continued service to the club after their 15th birthday. Rafael and Fabio, for example, both make United's 'B' list.

Sir Alex Ferguson's men take on Marseille in the first knockout round later this month, with a first-leg visit to Stade Velodrome on Wednesday 23 February, followed by the return tie at Old Trafford on Tuesday 15 March.

The full squad, including shirt numbers, registered by the club with UEFA is as follows:
Goalkeepers: Van der Sar (1), Kuszczak (29), Lindegaard (34); Defenders: Evra (3), Ferdinand(5), Brown W (6), Smalling (12), Vidic (15), Fabio* (20), Rafael* (21), O'Shea (22), Evans J (23), Gill* (45); Midfielders: Anderson (8), Giggs (11), Park (13), Carrick (16), Nani (17), Scholes (18), Fletcher (24), Valencia (25), Gibson (28), Norwood* (47); Forwards: Owen (7), Berbatov (9), Rooney (10), Hernandez (14), Obertan (26), Bebe (33), King* (41), Keane W* (48).-MU.com

Brendan sedia timbang tawaran



BRENDAN (kiri) bertindak sebagai nadi di jentera tengah Sydney FC dalam saingan Liga Australia.


JIKA Indonesia berbangga dengan pemain natrulisasinya dari Belanda, Irfan Bachdim, kini Malaysia juga mampu menguatkan lagi skuad kebangsaan dengan seorang pemain kelahiran Australia, Brendan Gan.
Pemain tengah Sydney FC itu kacukan Australia/Malaysia kini beraksi dalam Liga A Australia.
Pemain berusia 22 tahun ini dilahirkan dan dibesarkan di Sydney tetapi bapanya berasal dari Seremban, Negeri Sembilan.
Mengikut peraturan Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA), dia layak mewakili Malaysia.

SELAIN menjadi penggerak di bahagian tengah, Brendan juga boleh beraksi sebagai pemain sayap.


Baru-baru ini, Brendan sempat menonton aksi skuad bola sepak negara menerusi siaran langsung ketika saingan Piala Suzuki AFF 2010 dan dia mengakui kagum dengan corak serta taktikal yang dipraktikkan ketua jurulatih, K. Rajagobal.
Dalam satu temu bual khas dengan Astro Awani baru-baru ini, Brendan juga menegaskan bahawa kelab yang diwakilinya sekarang memberinya galakan beraksi dengan skuad kebangsaan Malaysia jika Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mengambil keputusan memanggilnya.
Brendan selesa bermain di bahagian tengah, namun dia juga berupaya beraksi di bahagian sayap kanan dan kiri.
Mungkin FAM kini boleh menghantar jurulatih, Rajagobal atau jurulatih Harimau Muda A, Ong Kim Swee ke Sydney untuk meninjau dan melihat sendiri kemampuan Brendan beraksi dalam saingan Liga A Australia.
Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad sebelum ini mengesahkan bahawa badan induk bola sepak negara itu akan segera menghubungi Sydney FC bagi mendapatkan butiran terperinci mengenai Brendan sebelum memanggilnya untuk tugasan antarabangsa.-Kosmo